16-10-11

wij hadden...

wildstruebel (15)(1).JPGwildstruebel (16)(1).JPGeen vrij rustige nacht, ondanks de 2 andere groepen die nog hun best deden in recordtempo hun mee hoog gedragen hoeveelheid alcohol professioneel te reduceren zodat ze de dag erna minder gewicht zouden hebben om mee te slepen. Rond 5u zijn we opgestaan, ontbijt genomen om dan in het donker onze "beklimming" te starten. Alle anderen sliepen nog... Het was donker, windstil en niet al te koud met wat hoge bewolking. De weg naar de Wildstrübeltop was ondanks de verse sneeuw nog goed te vinden op de meeste plaatsen, met hier en daar korte stukjes waar van enig spoor niets meer terug te vinden was.

wildstruebel (17)(1).JPGwildstruebel (18)(1).JPG

 

 

 

 

 

wildstruebel (19)(1).JPGwildstruebel (20)(1).JPGde wolken trokken een streep door de rekening van een spectaculaire zonsopgang, wat ook weer niet zo erg was daar we tijdens het mooiste moment van de zonsopgang in een soort depressie in onze route waren en we sowieso geen uitzicht hadden. Eenmaal uit deze grote uitholling gestapt, kregen we zuidelijk gelegen alpentoppen in het vizier: pigne d'arolla, mont blanc de cheilon, grandes jorasses, mont blanc.... een zicht dat ik al verschillende keren heb gezien, maar dat nooit verveeld.

wildstruebel (22)(1).JPGwildstruebel (24)(1).JPGde weg naar de top kent geen technische problemen of loopt niet over een gletsjer zodat alles afgewandeld kan worden zonder dat we een touw nodig hadden. Kort voor de top werden de meegenomen sneeuwschoenen nog gebruikt omdat de sneeuw er behoorlijk dik en diep lag.

De commentaren zijn gesloten.