07-04-12

2de keer

bluemlioverherfst2011 (1).JPGbluemlioverherfst2011 (2).JPGDe eerste keer heb ik de Blümlisalpoverschrijding in Augustus 2010 gemaakt, met een berggids die door de alpenclub was geengageerd en onder ideale omstandigheden: perfect weer en perfecte "trittschnee". Van de hut tot aan de top hadden we zon 3.5u nodig. Dit alles is te lezen in mijn eerste verslag daarover. Marcus, een toerenleider van de sektie, had deze overschrijding nog niet gedaan en toen ik hem zei hoe vlot de overschrijding bij mij is gegaan, wilde hij met mij en nog een paar collega's deze in october proberen. "No problem" zei ik natuurlijk. Toen ik die zaterdagmorgen in Spiez bij hem was, bleek dat 2 andere klimmers omwille van andere redenen niet mee konden, dus bleven alleen wij 2 over: ook geen probleem... Met de auto naar Kandersteg gereden, daar het liftje naar de Oeschinensee genomen en dan te voet verder naar de Blümlisalphut waar ik nu voor de derde keer naartoe ging.

bluemlioverherfst2011 (3).JPGbluemlioverherfst2011 (38).JPG De herfst was duidelijk te zien: het gras en de bomen begonnen al bruin en oranje te kleuren en er lag een verse laag sneeuw boven in de bergen wat mooi met de blauwe lucht contrasteerde. Het weer ging zaterdag en zondag mooi en relatief warm zijn, met nevel beneden en sluierwolken boven op zondag. Zondagavond zou vanuit het westen slechter weer optrekken. Met deze info in het achterhoofd hadden we alle tijd om rustig naar de hut te wandelen. Ik met mijn bergschoenen op de rug en met loopschoenen aan de voeten omdat ik anders gegarandeerd weer die sch**voetproblemen zou krijgen bij het stijgen en dalen. Aangekomen bij de hut was de gardien bezig aan zijn grote poets: dit was het laatste weekend van het zomerseizoen dat de hut "open" was. Als ontvangst kregen we zelfs een glaasje witte wijn. Nog 4 andere klimmers waren omhoog gekomen: 2 wilden de noordwand doen en 2 de normaalroute van de Blümlisalp. Perfect, op elke route 1 touwgroep dan :-)

bluemlioverherfst2011 (5).JPGbluemlioverherfst2011 (6).JPGDe zon verdween zonder spectakel achter een dikke grijze nevellaag in het dal. Tijd om in het bed te kruipen en weer veel te vroeg op te moeten staan...

Commentaren

Wat een onzettend mooie foto's van de zon echt prachtig!!!
Je hebt sowieso een mooie blog, ga zo door...

Ik wens je veel plezier in Zwitserland.

Fijne dag nog verder.
Groet,
Bianca

Gepost door: Bianca | 09-04-12

De commentaren zijn gesloten.