01-10-12

Glecksteinhut

wetterhorn2011 (25).JPGwetterhorn2011 (26).JPGMet Jerry ging het vanaf de parking van Hotel Wetterhorn in Grindelwald langzaam te voet in richting van de Glecksteinhut, die op 2317m ligt. Overnachten konden we niet in de hut: die was volgeboekt omdat ze er 1 of andere culinarische avond hadden waarbij de gasten blijkbaar een meergangig menu met aangepaste wijnen voorgeschoteld kregen. De tijden dat men enkel een simpele maaltijd voorgeschoteld kreeg in een hut, zijn dus duidelijk voorbij. Dat betekende voor ons dat we een paar kilo's extra aan bivakmateriaal op onze rug moesten meeslepen. Een goei reden om in slakkentempo de klim aan te gaan. In de late namiddag bereikten we de hut en ik had een beetje moeite niet 1 van de wijnflessen mee te pikken die daar zo mooi in de beek lagen, zo te zeggen als kompensatie voor het feit dat we niet in de hut konden overnachten :-) Nu ja, alchohol voor een beklimming past niet voor mij, dus: laten liggen die handel!!

wetterhorn2011 (27).JPGwetterhrrnnigh.JPGWij liepen nog een beetje verder naar boven om een relatief vlak plaatske te vinden waar we ons konden neerleggen. Van Jerry heb ik een supergoeie goretex-bivakzak kunnen gebruiken en die was echt fantastisch om in te liggen. Een prefab-maaltijdje achterover drukken, wat thee drinken en dan in de slaap- en bivakzak kruipen. Rond middernacht ben ik wakker geworden en had een fantastisch zicht op de Schreckhorn met daarachter een perfect heldere hemel, vol met flikkerende sterren. Ik heb nog geprobeerd dat schouwspel te fotograferen maar ik kreeg de focus niet juist scherpgesteld (het was te donker en mijn lens heeft geen distanzscala, zo idioot!!) zodat die poging spijtig genoeg op niets uitdraaide. Dan opnieuw nog effe onder de dons om een paar uur later etterlijk uit de veren op te staan...

Commentaren

Het zijn wel enorme flessen wijn, mooie foto!! Heb je er toch geen paar in jouw rugzak gestoken ? groetjes vanuit het vlakke, natte land.

Gepost door: peggy | 03-10-12

Was n tijdje geleden dat ik hier op je blog kwam kijken... je zit dus letterlijk en figuurlijk nog steeds met je hoofd in de wolken, leuke reportages, fijn om volgen !
Groetjes uit t natte Belgie ;-)

Gepost door: AmaZony | 12-10-12

De commentaren zijn gesloten.