15-03-14

Fotowedstrijd

_IGP3030x1600b4.jpgIk heb laatst eens deelgenomen aan een fotowedstrijd. Te winnen: een outdoor fotografie workshop van 1.5 dagen met een professionele fotograaf. Doel van de fotowedstrijd: 1 of meerdere personen tijdens een outdooractiviteit afbeelden. Ik heb met deze foto meegedaan omdat ik hem natuurlijk goed genoeg vond, en omdat ik het ook een symbolische foto vind: aangekomen op de topgraat, bespreekt men toppen die men al beklommen heeft en toppen die men graag wil doen...Het wijzen met de ijsbijl van de klimmer ondersteunt dit. Een soort van verleden en toekomst gecombineerd in het huidige. Natuurlijk vind ik de lijn van linksonder naar rechts boven mooi omdat die me mooi in de foto meetrekt. Maar ik ben niet zo een fotograaf die lang over een foto kan lullen: ofwel vind ik een foto mooi (en dan kan ik in een paar woorden zeggen waarom) of ik vind een foto maar niks speciaals of gewoon banaal.

Deze week kreeg ik de mail dat mijn foto niet geselecteerd was. Ik vroeg dan of ik de "winners" kon zien, kwestie van te weten van wat voor concurrentie ik verloren had.

De winners zijn hier te vinden:

http://www.transa.ch/arcteryx-fotoworkshop/gewinnerbilder-2014 of voor de facebooknerds

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151984390507043.1073741850.20309022042&type=1

Ik weet niet wat jullie ervan vinden, maar ik kon alleen maar groen lachen. Slechts een paar van die winners zijn naar mijn mening interessante, goede foto's maar het merendeel vind ik echt saaaaaaaaaaaaaaai!!!! En die winners zijn blijkbaar door een professionele jury uitgekozen worden. "What's in a name..." denk ik dan...

In ieder geval, ik ben dus teleurgesteld omdat ik echt overtuigd ben dat mijn foto gemakkelijk in de winning category kon staan. De jury had een andere mening. Suck it up Nick!! En verder naar een volgende.... waar ik dan misschien ook verlies maar dan hopelijk van superfoto's en niet van banaal spul als dit!!

 

groetjes, Nick, gefrustreerd

 

of had ik toch deze moeten nemen...? Vind ik optisch zeer cool, maar had niet zo een "verhaal erachter" vond ik...

IMGP3574x1600x16-9.jpg

 

13:29 | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.